7.4.2008

Äänekkään oloiset miehet

Kuva: Hans Lehtinen

Vietin viime viikolla perheen ja appivanhempien kanssa talvilomaa Sallassa. Keloravintolassa oli keskiviikkona esiintymässä Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men. En ollut aiemmin juurikaan seuraillut vanhan legenda Raittisen (63v) uraa, mutta juurimusiikin ystävänä menin kuitenkin katsomaan, millaista meininki olisi. Ja olihan se! Hyvän olon musiikkia kaikille paikalla olleille, joista yksikään ei varmasti poistunut paikalta murtunein mielin.

Noisy Kinda Men osoittautui todella kovaksi bändiksi, ei vähiten sen takia, että rytmiä veivasivat Jarkka Rissanen kitarassa, Tom Nyman bassossa, Pekka Gröhn koskettimissa ja kitarassa sekä Janne Haavisto (?) rummuissa. Soitto kulki vaivattomasti, vailla pakotteita ja rajoitteita. Muutaman biisin vanhaparta veti tyttärensä Nasu Raittisen kanssa duettona.

Monta biisiä kuultiin viime vuonna ilmestyneeltä Woodstock-levyltä, jonka Eero ja hänen äänekkään oloiset miehensä kävivät tekemässä New Yorkissa. Toisen legendan, The Band -rumpali Levon Helmin studiolla työstetty levy täytyy ehdottomasti hankkia itselle levyhyllyyn, sen verran rouhevasti biisit livenä ensi kertaa kuultuna toimivat. Biisien nimet eivät syöpyneet mieleen kovin tarkasti, joten tarkkaa anlyysiä en voi tehdä, mutta esim. Markus Nordenstrengin laatima hidas Life Won't Come Easy kulki hienosti.

Raittinen lauloi myös pari Bob Dylan coveria, joista Don't Think Twice, It's Alright oli itselleni yksi keikan kohokohdista. En edes muistanut, että tuo laulu on noin kaunis. Jos Dylan kesällä Suomessa innostuu tuon biisin vetämään, tehköön sen todella hyvin, sillä Sallan Keloravintolassa asetettiin kappaleelle kovat standardit, mihin pitää yltää.

MySpace: Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men
MP3::Bob Dylan - Don't Think Twice, It's Alright (link: Sound On The Sound)
Eero Raittinen Ylen Elävässä arkistossa (Suosittelen: Matchbox), keikkakuntoa yli 30 vuotta sitten, vuodelta 1976

0 kommenttia: