15.4.2008

Muxtape

Sunnuntaimusiikkia bloggasi muutama päivä sitten Muxtape-sivustosta. Siitähän oli heti innostuttava. Idea on yksinkertainen. Rekisteröidy sisään palveluun, lataa korkeintaan 12 musiikkikappaletta sisään, säädä settingsit kohdalleen ja valmista tuli. Olet luonut oman mixtapesi eli muxtapesi. Selkeällä käyttöliittymällä toteutetun muxtapen addiktointiaste on korkea.

Oma kokoelmani löytyy täältä: pienetnuotit.muxtape.com

Keväinen kokoelma pitää sisällään seuraavat mestarinäytteet:

Henry Mancini - Lujon
- Jousien eteenpäin kuljettama hidastempoinen tunnelmapala elokuvamusiikin mestarilta.
Nico Gomez - Aquareala
- Hollantilaissyntyisen, Belgiassa uransa luoneen orkesterinjohtajan hitti
jostain 70-luvun kätköistä.
Desmond Dekker - Fu Manchu
- Jamaikalaisen reggaepioneerin hypnoottinen veivaus
Baby Washington - I've Got A Feeling
- Dusty Springfield nimesi tämän naisen kaikkien aikojen suosikkilaulajakseen. Tämä ralli on nopean soulmusiikin juhlaa 60-luvun alusta.
William DeVaughn - Be Thankful for What You Got
- Yhden hitin ihme. 70-luvun suurta soulmusiikkia. Tämä mainittiin myös George P. Pelecanoksen hienossa King Suckerman -kirjassa. (Lukekaa se ihmiset!)
Solomon Burke - Flesh and blood
- Liian aliarvostetun soulmusiikin pioneerin uudempaa materiaalia, Joe Henryn samettisella kädellä tuotettuna. Sisältää yhden parhaimmista riveistä musiikin historiassa: "come see the golden light, cause i've turned the gold light on".
Thao - You've Really Got a Hold On Me
- Tämän hehkutin jo aiemmin
Ry Cooder - Los Chucos Suaves
- Takaisin latinalaisen amerikan tunnelmiin Buena Vista Cooderin johdolla. Tämä on miehen ehkä kunnianhimoisimmalta levyltä, Chavez Ravinelta vuodelta 2005. Lalo Guerrero vetää vokaalit.
Zeep - Keep An Eye On Love
- Hyvän tuulen sambapoppia, löydetty Aurgasm-blogista.
CéU - Samba Na Sola
- Brasilian nuoren polven naislauluntekijöitä.
Emma Salokoski Ensemble - Miksi Sä Meet (Porque Te Vas)
- Suomen parhaan naislaulajan bossanova tunnelmaa. Maailmanluokan musiikkia.

4 kommenttia:

Solja kirjoitti...

Voi vitsit, tää on kyllä hyvä. Tosi kivaa vaihtelua nettiradioille sun muille. Kiitokset näistä kappaleiden infoista, olis ehdottomasti hyvä jos samat selitykset sais laitettua suoraan sinne Muxtapeen. Henry Manciniin onkin pitänyt tutustua, Baby Washington oli ihan uusi nimi, ja tuo Thao on kieltämättä hyvä. Kappaleenhan levytti äskettäin myös She & Him.

Anssi kirjoitti...

Jep, hieman vaatisi Muxmixtape vielä kehittelyä. Mutta ymmärtäähän tuon, ilmeisesti kyseessä on kuitenkin yhden miehen projekti. Ja tämän sivun mukaan kyseinen kaveri on työskennellyt vasta viikon verran täysipäiväisesti sivuston parissa.

Anonyymi kirjoitti...

Katosblog yhtyy - toimiva kokoelma!

Anssi kirjoitti...

Kiitokset kehuista. Curtis Mayfieldin Moven On Up olisi pitänyt saada mukaan, mutta meni yli muxtapen salliman 10 megan. Kaikkea haluamaansa ei voi aina saada.