18.4.2008

Dengue-kuume


Yksi pisimpään mp3-soittimessani olleista kappaleista on Dengue Feverin Hold My Hips. Se ei niinkään kerro siitä, että käyttäisin soitinta todella vähän, vaan siitä, että tuossa kyseisessä bändissä on jotain kummallisen mielenkiintoista.

Dengue Fever koostuu jenkkimuusikoista sekä kambozhalaisesta naislaulajasta, Chhom Nimolista. Nimol laulaa kaikki laulut khmeriksi, joka on kambodzhan virallinen kieli. Tämä antaa takuun siitä, että sanoista ei ymmärrä mitään. Sehän on tavallaan virkistävää, sillä näin pystyy keskittymään säveliin ja yleistunnelmaan, joka Dengue Feverin kohdalla on jokseenkin psykedeelinen, tiedättehän, sellaisella ultragroovaavalla, kambodzhalaisella tavalla. Jos ette tiedä, niin katsokaa tämä video ja ladatkaa iPodeihinne tuo biisi:

YouTube::Dengue fever - Hold My hips
MP3::Dengue Fever - Hold My Hips (link: Motel de moka)

Mutta mutta. Dengue Fever julkaisi tämän vuoden alkupuolla kolmannen levynsä, nimeltään Venus On Earth. Sillä on pari kappaletta, joissa Nimol laulaa englanniksi. Eihän se nyt käy päinsä. Siinähän sotkeentuu koko hieno idea. Omalla tavallaan esimerkiksi Tiger Phone Card -biisissä kitaristi Zac Holtzmanin sekä Chhom Nimolin englanninkielinen vuoropuhelu kulkee eteenpäin ihän söpösti, mutta ei se nyt kuitenkaan käy päinsä. Illuusio on särkynyt.

Kaikesta huolimatta, Hold My Hips soikoon mp3-soittimessani vielä pitkään, koska se perkele rokkaa.

Ps. Vielä extra-video, koska tässä soivat PAHAT kitarat ja meininki on muutenkin totaalisen viidakosta:

YouTube::Dengue Fever - One Thousand Tears Of The Tarantula

0 kommenttia: