2.7.2008

Puolimatkassa


Nyt kun vuotta on puolet takana ja toinen mokoma edessä, on aika tehdä pikainen välikatsaus alkuvuoden parhaista biiseistä. Paljon hyvää musiikkia on tehty ja toivottavasti paljon hyvää on vielä tekemättä. Vuoden lopussa voi sitten katsoa, kuinka pitkälle nämä alkuvuoden hehkutukset kantavat lopullisilla top10-listoilla. Levyjen osalta en viitsi vastaavaa listausta nyt tehdä, sillä niin vähän olen niitä alkuvuonna hankkinut. Mainittakoon kuitenkin, että Duffyn Rockferry, Reino & The Rhinoksen Tähän Tyyliin sekä Laura Sippolan Mieli-ep ovat olleet ne, jotka kotistereoissa useimmiten ovat soineet. Yksittäisten kappaleiden kohdalta listaukset kuitenkin näyttävät seuraavilta:

Parhaat ulkomaalaiset biisit
:: Duffy - Warwick Avenue
:: Duffy - Stepping Stone
:: Isobel Campbell & Mark Lanegan - Back Burner
:: Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul
:: Shelby Lynne - Just A Little Lovin’
:: Sigur Rós - Gobbledigook
:: Ndidi Onukwulu - SK Final
:: Ndidi Onukwulu - The Lady & E
:: Cat Power - New York
:: Aimee Mann - The Great Beyond

Parhaat suomalaiset biisit
:: Reino & The Rhinos - Toivoo
:: Reino & The Rhinos - Ylellistä Elämää
:: Laura Sippola - Kaunis Mieli
:: Matti Johannes Koivu - Ei tippa tapa
:: Soul Tattoo - Highlight

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hyvä lista! Oon itekin viime aikoina todennut ton Gobbledigookin loistavuuden, alkuun se vaan hämmensi ollessaan niin poikkeavaa Sigur Rósia.

Anssi kirjoitti...

Aina kun tuota Gobbledigookkia kuuntelee, tulee riehakas tunne lähteä metsään hakkaamaan ja paukuttamaan puunrunkoja. Mökkilaiturilta tuota voisi soittaa niin kovaa, että järvellä olevat veneet alkaisivat pomppia rytmin tahdissa. Hirmu kesäinen biisi.