15.10.2008

Jailbait!


Sano BADASS ja minä sanon sinulle ANDRE WILLIAMS. Jotkut tuntevat hänet myös nimillä The Black Godfather tai R&B Hustler.

Herra Williams täyttää parin viikon kuluttua 72 vuotta. Se on kova ikä kenelle tahansa, mutta eritoten miehelle, joka on elänyt osan elämästään köyhyydessä, huumeaddiktina, asunnottomana ja ties mitä. Jottei menisi liian traagiseksi, täytyy myös muistaa, että Williams on ollut tekemässä mustan musiikin historiaa kirjoittamalla Motown-yhtiön alkuaikana Stevie Wonderille hänen ensimmäistä singleään.

Lisää Andrea voi opiskella täältä löytyvästä haastattelusta. Se on vuodelta 2001, mutta täysin relevantti edelleen. Tuon sivun lopussa on suuri viisaus Andrelta. Haastattelijan udellessa herra Williamsilta kuinka hänen asiansa ovat nykyään, vanha pieru vastaa pitkän mietintätauon jälkeen "If you go fuck three girls in one week, you fuck all three of them good!".

Eli, mitään ei tehdä puolivaloilla. Ei edes silloin, kun täytetään 72 vuotta.

Tässä Andre Williams ja klassikkobiisi Jailbait (julkaistu vuonna 1957), loistavan rytmikäs liveveto (ja aivan loistava video) parin vuoden takaa. Andre-setä varoittaa, ei kannata sekaantua nuorempaan:

So take my advice
For goodness sake
15, 16, 17 that's jail bait



Huom! Tricia Todd ja Eric Matthies ovat tehneet tänä vuonna herrasta dokumentin Agile Mobile Hostile - A Year With Andre Williams. Tässä traileri.

4 kommenttia:

-Ville kirjoitti...

Aika valkonen bändi vanhalla korstolla...

Mites tää Gabriella Cimli?

Vaikka tää onkin aika pop ja Jailbait niin joku tässä saundissa viehättää. Vai onks se toi videon kruunaavan mustan rumpaliäijän fiilistely-nykiminen? En tiedä.

http://www.youtube.com/watch?v=TVEeLLa3Q_s

-Ville kirjoitti...

Hö, Cilmi se taisikin olla...

Anonyymi kirjoitti...

"I didn't wanna sound like no-goddamn-body! I wanted to tell stories!"
That's the way to do it my friends!!! :D

Anssi kirjoitti...

Gabriella osuu kyllä jailbait-osastoon. Juuri näistähän se Andre-setä varoittelee. Tyttö on kuunnellut Amy Winehousensa tarkkaan, soundi on aika samanlainen.