9.4.2010

Marjon Hopeinen veitsi


Nyt kun olen pari päivää kuunnellut J. Karjalaisen uusinta Polkabilly Rebels -levyä, niin tässä voisi uhrata nettiavaruuden rajatonta tilaa ja hehkuttaa Karjalaisen rohkeutta, kunnianhimoa ja tyylitajua seuraavat kaksi kuukautta.

Sen sijaan tuli mieleen seuraava asia:

Marjo Leinonen on suomen parhaimpia roots-musiikin laulajia (esimerkki tässä, tai jopa tässä). Tämä itsestäänselvä totuus vaan lujittuu kun kuuntelee Leinosta laulamassa Hopeinen Veitsi -balladia tuolla Polkabilly-levyllä. Biisihän on suomenkielinen versio vanhasta tradionaalisesta amerikkalaisesta Silver Dagger -laulusta, joka tunnetaan parhaiten Joan Baezin esittämänä. Itse ihastuin biisiin vuosia sitten siitä yksinkertaisesta syystä, että jopa tälläinen tumpelo kotikitaristikin osaa soittaa tuon koukuttavan D-G-D-Em -sointukuvion akustisella kitaralla tismalleen oikein.

Leinosen tulkintaa ei tähän hätään löytynyt, käykää ostakassa levy.
Tästä voi katsoa Joan Baezin version. Vai kiinnostaako sittenkin Dolly Parton?

3 kommenttia:

tuukka kirjoitti...

Samaa mieltä sekä Jiistä että Marjosta. Mainio blogi muutenkin, on aina ilo löytää indie-hipstereiden vastapainoksi (vaikka ihan sympaattisia ovat hekin) vähän musiikillisia perusarvoja. Vanhojen suosikkieni lisäksi löysin entryistäsi mielenkiintoisia itselleni uusia nimiä. Keep up the good work!

Anssi kirjoitti...

Hyvä että vaatimaton puuhasteluni tuottaa iloa muillekin kuin vain itselleni. Ja totta, pyrin ottamaan irtiottoa tuohon indie-skeneen, myönnän kyllä muutaman lipsahduksen sinnekin puolelle. Jos lipsahdan liikaa, niin minut saa vetää takaisin perusasioiden pariin.

THE MANIAC kirjoitti...

Aivan helvetin hieno tosiaan Marjon tulkinta. Kaikessa karheudessaan. Ja samaa mieltä myös tuukan kanssa tästä blogista!