13.4.2010

Jos olisin kuulunut kuoroon

Ollessani viidennellä luokalla peruskoulussa musiikkitunnit kulutettiin laulamalla isänmaallisia tuntoja kohottavia maakuntalauluja. Myös Sininen ja valkoinen kuului joka tunnin ohjelmistoon. Maailman pop-musiikki oli Beatlesin Let It Be, mitään muuta ei tunnettu, maailmaa Beatlesin ulkopuolella ei ollut. Noista tunneista on jäänyt takaraivooni pieni kammo, joka estää julkisella paikalla laulamisen vielä tänäkin päivänä.

Entäpä jos.

Entäpä jos musiikinopettajana olisi ollut Gregg Breinberg? Mitä jos paikka olisi ollut pienen ja kauniin Päijät-Hämäläisen kunnan sijasta Staten Island New Yorkissa? Mitä jos olisi ollut PS22 Chorus, ja olisin joutunut sinne omin tahdoin tai vastoin tahtoani? Olisiko tätä blogia olemasssa? Olisinko jo voittanut X-factorin?

Nämä viidesluokkalaiset vetävät tässä Phoenixin Lisztomanian niin hienosti, että en jatka sairaalloista ajatusjouksuani enää pidemmälle. Katsokaa ja ihailkaa.


Tämän innoittamana odotan, että kun omat lapseni ovat joskus viidesluokkalaisia, niin heidän musiikkikirjansa sisällysluettelosta löytyy nimiä Jenni Vartiainen,
Moloko, Sufjan Stevens ja Matti Johannes Koivu. Päättäjät herätkää. Tärkeintä ei ole oppiminen vaan oppimisen ilo!

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

On kyllä aika iso luokka? Taitaa olla joku musakerho. Antaumuksella vetävät. Jenkeissä annetaan enemmän palaa täysillä. Ja taso on kova, mitä jotain Idolseja on katsonut. Suomessa mumistaan. Elokuvistakaan ei tahdo puhetta kuulla, musiikit ja mainokset soivat kyllä lujaa. Tosin teatterissa sitten huudetaan.

Muistot omista kouluajoista on melko karmeita. Harrastin musiikkia ja liikuntaa vapaa-ajalla omasta tahdostani, vaikka se into yritettiin väkisin tappaa koulussa. Oli se sellaista Kekkoslovakia-meininkiä. Ja se saatanan ainainen humppa ja ne unikkoverhot! Ei ihme että hevi kolahti meihin suomalaisiin! :)

Anssi kirjoitti...

Tuo on muuten saatanan totta. Minkä takia niissä suomalaisissa elokuvissa ei puheesta saa mitään selvää? Millaisella karvamikillä siellä kuusenlatvassa niitä filmejä äänitellään? Unikkoverhopainajaisesi ymmärrän myös hyvin. Vihaksi pistää.