5.2.2009

TOP 3, osa 7

Jukka Poika
En ole kalamiehiä. Siis pyyntimielessä. Syöntimielessä kylläkin. Kuha on herkkua. Ja savustettu tai loimutettu lohi. Monesti olen miettinyt, että kalastajan ammatti se vasta on rankka ammatti. Ulvovissa tuulissa ja jääkylmissä myrkyissä pyydystät silakoita. Päivästä toiseen. Mutta Jukka Poika se rallattaa Veikko Lavin Silakka-Apajan niin komeasti, että melkein voisin tarttua virveliin. Artikulaatioharjoituksena tämä humppapolkka on ylitse muiden. Kohdassa 1:15 alkaa lyhyt mutta hieno rhytm&blues tyylinen pianosoolo.


Jarkko Martikainen
Jos oli Lavin Veikko kova mies sanoittamaan, niin sitä on Martikaisen Jarkkokin. Iltana eräänä kuuntelin miehen soololevyä, ja havahduin jälleen tämän kappaleen suuruuteen. Suntuubista löytyi tälläinen alkuvuodesta sinne tuupattu video. Synkkä aihe, mutta silti jotenkin lohdullinen toteutus. Mestari se on, tuo Martikainen.
Jarkko Martikainen - Kaikki me kuolemme pian (YouTube)

Eddie Vedder
Sain vihdoin katsottua Sean Pennin kiitetyn Erämaan Armoille -elokuvan. Hieno elokuva vapuden kaihosta, rohkeudesta ja samalla myös suuresta typeryydestä. Eddie Vedderin loihtimalta soundtrackilta jäi mieleen yksi biisi. Mietin pitkään mistä tämä Hard Sun on niin tuttu. Jonkinlaisena etäisenä aavistuksena sai mieleeni, että esittikö joku tämän Suomen Idols-kilpailussa? Biisihän ei aluperin ole Vedderin käsialaa, vaan Indio nimimerkkiä käyttäneen kanadalaisen Gordon Petersonin. Kyseinen mies on tehnyt urallaan yhden levyn (vuonna 1989) ja siltä löytyy myös tuo alkuperäinen versio.
MP3: Eddie Vedder - Hard Sun (link: relax: music blog)
Se alkuperäinen: Indio - Hard Sun (YouTube)

3 kommenttia:

-Ville kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
-Ville kirjoitti...

Joo kirjotin eka että se oli se voittajamimmi ku veti ton Hard Sunin Idolssissa. Mut eihän se voittanutkaan kun se brittijätkä voitti. Mut joo ihan hyvin vetikin mielestäni sen biisin. Ja ihan kiva biisi tämä, meitsi diggailee Vedderiä, etenkin vanhat Pearl Jamit on rautaa.

Anssi kirjoitti...

Jep, se mimmihän sen lauloi. Anna Puustjärvi. Piti googlata nimi, kun ei muistunut mieleen. Niin kuuluisa se on...