20.1.2009

Parran soolo



Bluesista pohjansa saava Black Keys -yhtyeen toinen puolisko Dan Auerbach veti pisteet kotiin viime vuonna. Black Keysin neljäs levy Attack & Release oli bändin paras. Sen lisäksi kitaristi/laulaja Auerbach ehti tuottamaan 18-vuotiaan Jessica Lea Mayfieldin debyyttilevyn, joka jäi Suomessa vähälle huomiolle, mutta oli jenkeissä monen arvovaltaisen musiikkijulkaisun top10-listakamaa.

Painakaa mieleenne päivämäärä 10. helmikuuta. Silloin ilmestyy Auerbachin debyyttisoolo. Nonesuch Recordsin julkaisema Keep It Hid nimeä totteleva levy vaikuttaa yhdeltä alkuvuoden mielenkiintoisimmalta julkaisulta (unohtamatta tietenkään Samuli Putron debyyttisooloa sekä Tuomo Prättälän kakkoslevyä, molemmat ilmestyvät myös helmikuussa). Levy-yhtiön sivuilta voi ladata kolme kappaletta mp3-muodossa. Kakkosraita I Want Some More on niistä suosikkini. Väkevää jyystöä.

MP3:: Dan Auerbach - I Want Some More (link: Nonesuch Records)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa että pystyit rajaamaan suluissa olevan "unohtamatta tietenkään"-listan vain kahteen, omani olisi ollut ja-sanan täytteinen loppumaton lause. Putron soolo on kyllä mielenkiintoinen musiikkitapaus, Tuomoa nyt ei voi hehkuttaa koskaan liikaa.

Anssi kirjoitti...

Se rajautui ihan itsestään, kun tuli kiire ruokakauppaan. Paremmalla ajalla kirjoittaisin sitä loputonta listaa todennäköisesti vieläkin, niin paljon kaikkea hienoa musiikkia on ilmestymässä.

Salla kirjoitti...

Kiits tästä. Kuulosti hyvältä, vaikka Black Keys ei olekaan jättänyt mitään erityisen mieleenjäävää kuvaa päähäni.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa minunkin mielestä. Hieno ääni ja tuotantojälki. Virkistävää kuunnella musiikkia, jota ei ole tuotettu puhki.

Anssi kirjoitti...

Pienen googletuksen jälkeen onnistuin kuuntelemaan tuon levyn kokonaan läpi jo näin etukäteen. Täytyy sanoa, ettei kokonaisuus ole aivan yhtä hyvä kuin tämä biisi. Ja tämä kommentti nyt tulee pikaisen yhden kuuntelun jälkeen, joten virhemarginaali on valtaisa.