4.11.2011

Yli Atlantin

Yhdysvaltalainen dobro- ja (resonaattori)kitaramestari Jerry Douglas ja skotlantilainen viulisti Aly Bain ovat yhdessä johtaneet BBC:n Transatlantic Sessions -sarjaa jo useiden vuosien ajan. Sääli ettei tämä kama näy Suomessa, niin huimaa musikkia herrat taustajoukkoineen ja vierailevine tähtineen ovat saaneet aikaan yhdistäessään kelttiläisen ja amerikkalaisen perinnemusiikin parhaat puolet.

Alla otos tämän syksyn (viides kausi) parhaimmistosta. Asiallista meininkiä ovat luomassa Sarah Jarosz, Alison Krauss, Douglas itse sekä kontrabasson mr. Cool, Danny Thompson.


Tässä Joan Osbornen maagista ääntä kolmoskaudelta.


Ja tässä ykköskaudelta, 90-luvun puolestavälistä, John Martyn naulitsee vuoden 1973 klassikkonsa täyden kympin arvoisesti.

2 kommenttia:

Ape The Monkey kirjoitti...

Ihana blogi!
Sulla on loistava musiikkimaku ja tää John Martyn biisi on soinut jo pari tuntia peräkanaa, uudestaan ja uudestaan :)

Saisit tietty päivitellä vähän useammin mutta en käy valittaamaan.

King Harvestin - Dancing in the Moonlight oli kova juttu, menin ihan tiloihin. Tanssin lattailla, pöydällä, ikkunalaudalla, rappukäytävässä, laiturilla...taidan laittaa sen taas soimaan.

Mukavaa viikonloppua sinulle Anssi :)

Anssi kirjoitti...

Hah, mahtavaa. Kiitos kehuista ja reaktioista!

Tuo John Martyn -vainaan biisi on soinut päässäni jo viikon. Iltaisin olen soitellut sitä kitaralla. Miehen 70-luvun albumeihin kannattaa tutustua, mestarillista kamaa.