5.11.2010

Torvibändin sota

Funkata-blogista osui silmään pieni kirjoitus Hypnotic Brass Ensemblesta. Nimi kuulosti hienolta, joten piti tutustua tarkemmin.

Huikeaa. Tylyä. Siinä teille tiivistelmää.

Ja tässä taustaa. Phil Cohran on yli 80-vuotias jazzmuusikko Mississipistä. Hänen tunnetuimmat saavutukset ovat syntyneet trumpetin varressa Sun Ran orkesterissa 1950- ja 60-luvun vaihteessa. Cohran on ollut tuottelias mies myös makuuhuoneessa, sillä miehen kahdeksan (8!) poikaa muodostavat Hypnotic Brass Ensemblen ytimen. Tämä veljessarja tuuttaa voimalla torvia ja rumpali nakuttaa rytmiä. Siinä Chicagolaisen torviryhmän perusperiaate. Mitään perustylsää big band jazzia ei kuitenkaan veivata, vaan energiataso on katossa mustan rytmimusiikin eri genrejen lyödessä kättä täysillä yhteen.

Tässä Jools Hollandin showssa tulisilla hiilillä vedetty muutaman vuoden vanha biisi War. Svengaa trumpetti svengaa!



MP3:: Hypnotic Brass Ensemble - War (link: Aural States)

Ja tässä melko uusi video, keikkameininkiä Irlannista.

2 kommenttia:

Jack is back kirjoitti...

Hypnotic Brass Ensemble on todellakin mahtava! Kävin itse asiassa ostamassa yhtyeen vuonna 2009 julkaistun levyn itselleni postaamisen jälkeen.

Albumi on siitä erikoinen, että albumilehtisessä kerrotaan lyhyesti jokaisen kappaleen syntytarina. Muutenkin levy on musiikin lisäksi tyylikäs paketti: kansikin on upea!

Anssi kirjoitti...

Levy menee kyllä hankintaan. Mitä enemmän tuota on nyt kuunnellut, niin sitä hienommalta maistuu.