22.11.2010

Irlannin toivo

Irlanti rypee juuri velkakriisissä muniaan myöten. Meidän muiden tehtävänä on pelastaa maan pankit kymmenien miljardien arvoisella apupaketilla. Kaikesta tästä huolimatta Irlanti on hieno maa. Musiikin saralla jo yksi mystinen Van Morrison onnistuu nostamaan maan korkealle jalustalle, mutta onhan noilla heittää kehiin vielä muuan U2. Puhumattakaan traditionaalisen irkkumusiikin suurista nimistä, joista en paljoa tiedä mutta laadukkaiden muusikoiden lista sillä saralla on varmasti loputon.

Nyt joukon jatkoksi iskee James Vincent McMorrow. Tänä vuonna julkaistu debyyttilevy Early In The Morning on Bon Iverin hengessä tehtyä folk-poppia. Äänitetty meren rannalla, eristyksessä muusta maailmassa, aseinaan McMorrown mukaan "vain vähän tietoa tekniikasta, mutta paljon kärsivällisyyttä". Intiimi on oikea sana, jos tämän yrittää kiteyttää lyhyesti. Melodisuus ja simppelit soinnut löytyvät ytimestä ja McMorrown ääni on huumaava. Tässä yksi tämän vuoden parhaista biiseistä, This Old Dark Machine.

MP3:: James Vincent McMorrow - This Old Dark Machine (link: RCRD LBL )

2 kommenttia:

Juhani kirjoitti...

Oon aiemmin kuunnellu vähän kaikkea mitä McMorrow'lta löytyy netistä.. Tuota levyä en oo kuunteluun löytänyt.. Tähän mennessä oon kyllä tykkäilly, saa nähdä miten käy sit kun levyn kuulee. Mahtaakohan toi löytyä jo esim. Spotifystä?

Anssi kirjoitti...

Muutaman biisin olen tuolta levyltä kuullut ja ihan ok menoa, tosin tuo This Old Dark Machine vaikuttaa biiseistä selvästi parhaimmalta. Spotifysta en tiedä, kun en kyseistä palvelua käytä.