9.3.2010

Tarkalla tyylillä

Jos soul-musiikin genrestä pitäisi näinä päivinä nostaa yksi miesartisti ylitse muiden, annan ääneni Eli "Paperboy" Reedille. Tämä mies on ainutlaatuinen. Varustettuna komealla äänellä, millintarkalla tyylitajulla, tiukalla taustabändillä ja huikealla livemeiningillä Reed tykittää luut kurkkuun niiltä epäuskoisilta jääräpäiltä, jotka luulevat tämän nuoren juutalaisen pojanklopin olevan vain pelkkä valkoinen kopio Otis Reddingin ja Wilson Pickettin singstar-levyltä. Reed tekee kaiken tosissaan, ja silloin ei ole syytä lähteä arvostelemaan. Ja koska vielä biisitkin ovat omaa käsialaa, on tätä kaveria helppo hehkuttaa.

Oppi on ammennettu niin autenttisesti kuin se nykypäivänä vain on mahdollista. Reed on elänyt nuoresta elämästään osan suoraan pääkallopaikoilla, Mississipin Clarksdalessa sekä Chicagossa.

Kaiken juju on tässä: Siinä tavassa millä Reed laulaa, kuinka tosissaan hän iskee sielunsa peliin esiintyessään, on jotain sellaista, että kliseisetkin laulunrivit kääntyvät korkeamman luokan totuudeksi.

Jo vuoden 2008 debyytti Roll With You oli lupaava, ja toivottavasti tänä vuonna ilmestyvä Come and Get It lunastaa loputkin toiveet. Arttu ja muut Amsterdam Acousticsin mainiot kaverit tekivät alkuvuoden kulttuuriteon taltioidessaan Eli "Paperboy" Reedin intiimin esityksen uuden levyn nimikappaleesta (If You Want The Love Of A Man) Come and Get It. Puhdasta kultaa.

Tämä kaveri Suomeen ja heti!

0 kommenttia: