22.9.2008

Mies, jonka nimi vaati lisätutkimuksia

Tunnustan häpeäkseni, etten ole ikinä kuunnellut Bright Eyesia. Ohimennen radiosta ehkä, mutta silloinkaan en varmasti ole tiennyt mikä bänsi kyseessä on. En pitä tätä tietämättömyyttä häpeällisenä, vaan pikemminkin olen onnellinen siitä, etten hurahda kaiken maailman ”The next big thing” –fraaseihin, mitä maailma eteeni suoltaa. Liika tieto voi tappaa, sanoi joku viisas.

Sitten eksyin jotenkin vahingossa Levyjä haudan takaa ja edestä –blogiin, josta bongasin nimen Conor Oberst. Nimiä on maailma täynnä, jotkut niistä tarttuvat päähän, toiset eivät. Joidenkin nimien takaa paljastuu jotain kiinnostavaa, joidenkin ei. Nopeasti opin tietämään, että kyseinen Conor Oberst niminen mies on Bright Eyesin laulutekijä/laulaja/kitaristi. Opin myös sen, että tällä hetkellä miehellä on Conor Oberst and the Mystic Valley Band –niminen yhtye, joka julkaisi elokuun alussa levyn. Tuon levyn avausbiisi on mahtava Cape Canaveral, ja se soi kuulokkeissani juuri nyt. Veikkaan, että muutaman päivän kuluttua olen valmis siirtymään tästä biisistä levyn muihinkin kappaleisiin.

MP3:: Conor Oberst And The Mystic Valley Band – Cape Canaveral (link: a plague of angels)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Oberstin tuotantoon. Tuore soolo toimii hyvänä aloituksena.

Itse olen musiikin lisäksi pitänyt herran sanoituksista. Harvinaisen tasokkaita tekstejä.

Millos Oberst/Bright Eyes saataisiin Helsinkiin keikalle?

Anssi kirjoitti...

Herran tekstit ovat tosiaan tasokkaita. Tajunnanvirraltaan sellaisia, että vaativat useamman kekittyneen kuuntelun, jotta pääsisi edes hieman jyvälle missä mennään. Ja mikä hienointa, ne tuntuvat tulevan todella pakottomasti.

Sari kirjoitti...

Ostin tossa kevään aikana itekin pari Bright eyesin levyä; Digital ash in a digital urn ja Fevers & Mirrors. Ensiksimainitusta tykkään enemmän ja pitää sanoa, että miehellä on kyllä aika erikoinen ääni! :)