13.5.2008

TOP3


Viime päivät ovat olleet vähän kiireisiä terassin suunnittelun ja rakentamisen viedessä aikaa. Myöskin lämmin sää on heikentänyt bloggauksen innokkuutta. Aamulla töihin kävellessä mp3-soitin kuitenkin tuuppasi korvaan niin mahtavaa musiikkia, että pakkohan nämä on kaikille hehkuttaa.

Sharon Jones & The Dap Kings - Keep On Looking (Kenny Dope remix)
Jos pitäisi valita yksi artisti, mitä olen kuunnellut viimeisen kolmen vuoden aikana eniten, voiton saattaisi viedä Sharon Jones & The Dap Kings. Tämän poppoon groovaava soul on niin täydellistä, että ihmettelen miksei tälläisen musiikin uusi nousu alkanut jo aiemmin. Ms Jones on laulajana mainio, ei täydellinen, mutta asiansa osaava ja tiukka, kuten tältä entiseltä 52-vuotiaalta vanginvartijalta sopii odottaakin. Todellinen moottori on kuitenkin The Dap Kings. Se ei todellakaan ole pelkkä taustabändi, vaan BÄNDI, jonka luoma rytmi on superliimalla yhteenhitsautunut. Amy Winehousekin tarvitsi Dap Kingsien apua Back To Black -menestyslevyllään.

En ole mikään remixien ystävä, mutta tämä Kenny Dopen remix Sharonin & Dap Kingsien Keep On Looking -biisistä on käsittämättömän kova. Sen rytmi veivaa turboahdetun moottorin lailla ylikierroksilla eteenpäin. Laita tämä soimaan bileissä silloin, kun meno alkaa uupumaan, niin saat taas uusia ystäviä.

MP3:: Sharon Jones & The Dap Kings - Keep On Looking (Kenny Dope remix) (link: Popbytes)



Duffy - Ready For The Floor
Jos puolestaan pitäisi valita yksi artista, mitä olen kuunnellut eniten TÄMÄN vuoden puolella, on valinta ehdottomasti Duffy. Tämän naisen ääntähän esittelin jo aiemmin. Viime viikkoina on kolahtanut Hot Chip cover Ready For The Floor, jossa tunnelmoidaan akustisen vähäeleisesti. Duffyn vibraatto leijailee jälleen huikeissa maisemissa.

MP3:: Duffy - Ready For The Floor (Hot Chip cover) (link: Ultra8201)




The Dodos - Horny hippies
Siis OIKEASTI, mitä muuta tarvitaan kuin rummut, kitara ja laulu??? Näin se homma hoidetaan. The Dodos on täysin vastustamaton. Meric Longin kitara ja Logan Kroeberin rummut keskustelevat tasavertaisesti ja luovat rytmin, joka vie kuulijat mennessään.

MP3:: The Dodos - Horny hippies (live) (link: My Old Kentucky Blog)

0 kommenttia: