30.5.2008

Reinon virtahevot

Olen nyt tässä pari päivää kuunnellut Suomen kesän virallista soundtrackia. Kyse on Reino & The Rhinoksen pari kuukautta sitten ilmestyneestä Tähän Tyyliin -levystä. Heti alkajaisiksi voisin tokaista, että se on perhanan kova. Se on juuri niin leppoisa, aurinkoinen ja hyvälle tuulelle saava, että iskee allekirjoittaneen mukavuusalueelle näiden lämpimien päivien aikana ihan täysillä.

Suuri yleisö tietää Reino Nordinin näyttelijänä, sekä Siirin veljenä, mutta mieshän on huseerannut suomireggaen parissa jo jonkin aikaa. Pelkästään reggaeksi esikoislevyä ei kuitenkaan voi julistaa, yhtä paljon mukana on soulia ja vähän poppiakin. Soiton tanakkuus ja rullaavuus on itsestäänselvyys, soittaahan virtahepojen joukossa muusikoita mm. Soul Captain Bandista ja Giant Robotista.

Reino käsittelee lauluissaan niitä hyviksi osoittautuneita teemoja. Rakkaus ja rakkaudettomuus, kuolema ja elämä, rikkaus ja köyhyys. Asiat käsitellään usein kuitenkin pohjavireeltään hyvinkin toiveikkaalla tavalla. 12 biisiä samojen teemojen ympärillä voi jonkun mielestä olla liikaa, mutta onneksi levylle ei osu kuin pari täytebiisiä. Omaksi suosikiksi on muodostunut mustalaisviululla liikkeelle lähtevä Toivoo, joka keinuu eteenpäin hienon lyriikan kuljettamana. Ylellistä Elämää kritisoi rahan valtaa tarttuvilla säkeistöillä. Käymään Tullaan vislaa eteenpäin keppoisasti rullaillen saaden aikaan aikuisen miehen tapailemaan steppailuliikkeitä. Kaikki nuo yllämainitut voi käydä kuuntelemassa Reinon Myspace-sivuilla. Sieltä ei kuitenkaan löydy yhtä killeriä, levyn viimeistä kappaletta, Niin Monta Iltaa..., joka pysyy peruskysymysten äärellä.

Mihin vie tää mun elämäni, kysyn? Mihin vie pieni tieni?

Siinäpä se. Jonkun mielestä tämä levy voi olla kevyttä huttua. Omasta mielestäni se on, kuten jo aiemmin sanoin, perhanan kova debyytti. Raikas ote, reipas mieli.

MySpace:: Reino & The Rhinos

4 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Sait Reinon yhtyeen kuulostamaan niin kesäisen letkeältä ja hyvältä, että oli pakko painella heti kuuntelemaan :) Mulle tulee vahvasti tosta lauluäänestä mieleen Aki Sirkesalo, ei voi mitään. Ei kuulu kastiin, jota itse ostaisin, mutta toisaalta ehkä jotain tämän tyylistä haluaisin kuulla radiosta silloin harvoin kun sitä kuuntelen!

Anssi kirjoitti...

Sirkesalo ja J.Karjalainenhan Reinon äänestä todellakin tulee heti mieleen. Mutta musta se ei ole tässä tapauksessa paha asia. Nyt viikonloppuna tuli testattua, että Reino ja virtahevot on aivan mahtavaa taustamusaa tiskaamiselle, puutarhatöille ja sille hetkelle, kun istuu omalla terassilla ilta-auringon paistaessa suoraan naamaan. Eli olen edelleen Reinon bandwagonissa täysillä mukana.

-Ville kirjoitti...

Moro kesämies. Tsekkaa Musculöeser Körperin Gruuvit Tiu Kalla.

Varmaa kesätutinaa!

http://www.jkemppainen.com/?anim=gruuvit

Ladattavissa http://www.jkemppainen.com/muscular/songs/

Anssi kirjoitti...

Tiukkaa tiukkaa tiukkaa! Kiitos Ville, äijä tietää sopivat groovit. Mä vielä bloggaan tästä, satavarmasti.