13.1.2012

Bossanovaa munkeille

Tarkkaavaisimmat teistä ovat varmasti huomanneet että markettien alelaarit ovat vuodesta toiseen täynnä meditaatiomusiikkia. Inner peace for busy people, kuten sisäinen gurusi sinulle yrittää jankuttaa. Todellisen mielenrauhan kanssa noilla levyillä ei ole mitään tekemistä.

Yksi kunnollinen stressinpoistaja julkaistiin kymmenen vuotta sitten. Jenkkiläinen avant-garde säveltäjä-tuottaja-muusikko John Zorn latasi pöytään Filmworks-sarjansa kakkososan, Three Documentaries. Levy pitää sisällään 27 biisiä, jotka Zorn sävelsi kolmeen eri dokumenttielokuvaan. Alla ote keskimmäisestä dokkarista, joka kertoo Yhdysvalloissa asuvista Shaolin-munkeista. Kitarassa on kuningas itse, Marc Ribot.

5 kommenttia:

Ape The Monkey kirjoitti...

Hitsin magee, varastin heti blogiini. Kiitos taas ja terkkuja Aasiasta :)

Ape The Monkey kirjoitti...

Mie oikein innostuin tästä musavinkistä ja olen kuunnellut korvat punaisina äijää. Pidän myös tästä:
John Zorn & The Dreamers - Galizur

Anssi kirjoitti...

Tuo Galizur oli mahtava, kiitos siitä. Zorn-herran laajasta tuotannosta tuntuu löytyvän viikoittain uusia mielenkiintoisia juttuja.

Ape The Monkey kirjoitti...

Anssi, saattaisit pitää tästä tyypistä...jollet tiedä ota kuunteluun :)
Ali Farka Toure
http://youtu.be/D-90bBWIyjU

Anssi kirjoitti...

Ali Farka Tourea on kyllä tullut kuunneltua ja paljon. Afrikkalaisen bluesin suurin nimi, jonka ansiot Malilaisen musiikin maailmalle viennistä ovat kiistattomat. Huikea mies, joka osoitti että bluesin alkulähde on läntisessä Afrikassa. Alin poika Vieux Farka Touré jatkaa isän perintöä hienosti. Kannattaa tsekata.