10.12.2010

Vuoden comeback

Koska haastajia ei ole ilmaantunut, on nyt aika ilmoittaa vuoden comeback. Ja sen teki Roky Ericksson, tuo maaninen Teksasilainen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä,joka 60-luvun lopulla vaikutti psykedeelisen rockin edelläkävijäyhtyeessä 13th Floor Elevators. Sen jälkeen elämä lipesi käsistä ja rankasti. LSD ja marihuana tulivat mukaan kuvioon. Samoin teki skitsofrenia, joka veti Erickssonin vankimielisairaalaan, kauas tästä maailmasta. Lähes 40 seuraavan vuoden aikana mies teki muutamia epätasaisia soololevyjä ja sekoili aineiden ja kuviteltujen äänien kanssa. Lopulta miehen veli Sumner Erickson sai Rokyn huoltajuuden ja pitkä kuntoutus- ja paranemisprosessi lähti käyntiin.

Ja tässä ollaan. Selväjärkisen oloinen Roky julkaisi alkuvuonna levyllisen uutta musiikkia lähes 15 vuoden tauon jälkeen. Taustayhtyeenä ja henkisenä tukena oli Okkervil River -yhtye. True Love Cast Out All Evil on levynä epätasainen, mutta huippukohdiltaan maaginen. Eräänläinen ihme, jota ei olisi luullut ikinä tapahtuvan. Hienoa kuulla 63-vuotias Erikcsson tässä vedossa kaikki tuskaisten vuosien jälkeen. Todisteeksi käy parhaiten Goodbye Sweet Dreams -biisi, joka nousee melkoiseen lentoon loppua kohden.

MP3:: Roky Erickson & Okkervil River - Goodbye Sweet Dreams (link: Pitchfork)

Jos haluaa kerrata Rokyn tarinaa perusteellisemmin, kannattaa katsoa Keven McAlesterin dokumentti You're Gonna Miss Me. Siitä saa samalla hieman perspektiiviä näihin oman arkielämän ongelmiin, kun avain ei sovi lukkoon tai lapsi kaataa maitomukin lattialle.





0 kommenttia: