26.1.2010

Myöhäisherännäisiä otoksia viime vuodelta

Kun tarjontaa on paljon ja aikaa vähän, niin 90% menee ohi. Näin käy joka ikinen vuosi. Kyse on siis uudesta musiikista. Viime vuoden parhaat biisit -listani olisi todennäköiseti täysin erilainen, jos tekisin sen nyt. Ainakin nämä kaksi seuraavaa tunkisivat sinne mukaan.

Sarah Jarosz on alle 20v tyttö Austinista, Texasista. Miten noin nuori voi tehdä näin kypsän debyyttilevyn? Countryn ja folkin rajoilla pyörivä Song Up In Her Head ilmestyi viime vuoden kesäkuussa. Nimibiisi on mainio, mutta itselleni kolahti silti Tom Waits -cover Come On Up To The House. Kontrasti Waitsin viskisen rautasahaäänen ja Jaroszin hempeilyn välillä on melkoinen. Kumpikin toimii.

MP3:: Sarah Jarosz - Come On Up To The House (link: Cover Lay Down)
MP3:: Sarah Jarosz - Song Up In Her Head (link: songs:illinois)

Kings Of Convenience on aina ollut yksi suosikkejani. Silti herrojen viime vuoden levy vain...lipui ohi. Aivan paska selitys, ei noin saisi käydä. Boat Behind on täydellinen kesäillan biisi. Niihin hetkiin, jolloin tuuli puhaltaa niin hiljaa, että sen juuri ja juuri tuntee, mutta järven pinta on silti peilityyni. Tässä kohdin sopii kysyä, että miten se sitten istuu tähän purevimpaan talvisäähän? Vallan mainiosti, onhan jotain josta unelmoida.



MP3:: Kings Of Convenience - Boat Behind (link: Bradley's almanac)

0 kommenttia: