23.11.2012

Nuori rakkaus

Törmäsin seikkaillessa sattumalta Van Morrisonin viralliselle YouTube-kanavalle, josta löytyi läjäpäin hienoja live-esityksiä. Erityisesti viehätti tämä yli neljän vuosikymmenen takaisen The Way Young Lovers Don lento, jossa loistelias big band liitää eteenpäin vanhan herran lausuessa romanttisten riimiensä tavuja päin jazzseinää. Taltiointi on vuodelta 2008 Hollywood Bowlista, jossa Van Morrison juhlisti debyyttilevynsä Astral Weeksin 40 vuotista taivalta.

20.11.2012

Lapsuuden paskahousut

Katselin tuossa iltana eräänä omien lasteni touhuja. Legotornit nousivat, värikynät sauhusivat. Tuli mieleen J. Karjalaisen syyttä hieman unohduksiin joutunut klassikko. Vuoden 2001 Marjaniemessä-levyn avauskappale Paskahousua on unenomainen sukellus lapsuuden maisemiin. Tällaista jälkeä syntyy, kun muusikon mieli on avoin. Vapaata virtausta kaikilta kanavilta. Huikeaa settiä. Mitäköhän omat lapseni muistavat lapsuudestaan? Mistä heidän muistot rakentuvat?

15.11.2012

Puun takaa

En olisi ikinä uskonut, että annan joskus kiitoksia Radio Novan suuntaan. Mutta tämä akustinen livetaltiointi radion studiossa on hieno kulttuuriteko. Anna Puun viimeisin levy Antaudun saattaa olla tasapaksu ja siksi jopa tylsä, mutta tällaisena annoksena Puu osoittaa olevansa oikea, sielukas artisti. Varsinkin Illanpilaaja on eräs tämän vuoden parhaimmista ralleista.

14.11.2012

Betty Soo

Tämä nainen lopetti koulun ja työnsä ja laittoi kaikki säästönsä peliin ryhtyäkseen muusikoksi 26 vuoden iässä, vaikka kokemusta laulunkirjoittamisesta oli vasta muutaman viikon verran. Nyt takana on kahdeksan vuoden muusikon ura ja muutamia levyjä. Todennäköisesti että ole kuulleet Betty Soosta ennen tätä mitään ja ette tule kuulemaankaan. Tässä laulussa on kierrätetty ikiaikaista sointukulkua vailla mitään ihmeellisyyksiä, mutta taitavasti Soo homman hoitaa.

13.11.2012

Hillbilly

Hieman vaisua bloggaamista viime aikoina, tiedetään. Kukapa ei olisi vaisu näinä aikoina. Petri Tammista mukaillen meneillään on puolen vuoden pimeys, jossa tuuli vinkuu ja sairaat yskivät. Ei tässä minullakaan mitään sanottavaa ole.

Ajattelin kuitenkin kaivaa esille jotain kivaa Steve Earlelta tai Townes Van Zandtilta. Valinnanvaraa on niin paljon, että päädyin lopulta Justin Townes Earleen, Steven poikaan. Tykkään Justinin tehokkuudesta. 1,5 minuuttia ja homma on paketissa.