22.6.2011

Harmaaparrat

Blues voi olla monelle kolmen tahdin vanhojen partojen jumputusta. Tässä todistusaineistoa että näin ei ole. 70-v Seasick Steve, 65-v John Paul Jones ja iältään jotain 30 ja 300 vuoden väliltä oleva rumpali Dan Magnusson paahtavat menemään Jools Hollandin showssa.

Aivan tautista rullausta. You Can't Teach An Old Dog New Tricks. Ja miksi olisi tarvettakaan.

Magnusson on ehkäpä meikäläisen suosikkirumpali tällä hetkellä. Täysin maanista kannujen hakkausta. Mies vetää vaistolla.

Näiden tahtiin, hyvää juhannusta!17.6.2011

Alla tehotuotannon

Kesä ja kiireet. Muka-kiireet. Ei vaan ihan oikeat rakennuskiireet. Tämä blogi saattaa olla aika hiljaa seuraavat pari kuukautta. Mutta sitä ennen voisi rypistää pari oleellista asiaa.

Aloitetaan vaikka Jessica Ellen Cornishilla. Tämä 23-v sydänvaivoista kärsivä brittinainen tottelee paremmin nimeä Jessie J, ja omaa äänen, joka on ylisanojen toisella puolen. Samaa koulua Jessien kanssa käynyt toinen superlaulaja Adele on kuvaillut kilpasiskonsa ääntä hyvin osuvasti: "I think her voice is illegal. The thing she can do with her voice are criminal." Eipä tuota paremmin voisi todeta.

Ihmetyttää vaan, että miksi Jessie J:n alkuvuonna ilmestynyt debyyttilevy Who You Are on tuotettu niin ylipilalle. Aito musiikki on kuorrutettu jumiin kaiken jytkeen ja tehopumppauksen alle. Sanonpahan vaan, että tuo levy on ihan paska.

Mutta mutta, sitten kun mimmi vetää livenä akustisesti, niin silloin hiljenee kaikki. Ihan tajutonta voimaa ja kontrollia äänessä. Jokaisen tavun huimaa hallintaa. Näin se olisi pitänyt tehdä levylläkin.