15.6.2010

Kadulla soi

Taas yksi niistä tilanteista, missä olisi kiva ollut olla mukana. Paikkana San Franciso. Edward Sharpe and The Magnetic Zeros on heittänyt keikan (taatusti loisteliaan sellaisen) ja yön pikkutunneilla bändi ilmestyy kadulle veivaamaan ekstrana pari biisiä uskolliselle faniporukalle. La Blogotheque tallentaa kaiken. Ei tämän bändin edessä voi muuta kuin hymyillä ja nyökyttää päätä niin että niskaa särkee.

10.6.2010

Takaa-ajo Dalindèon tapaan

Sain vasta tällä viikolla käsiini Dalindèon kakkoslevyn Soundtrack for the sound eyen. Muutaman kuuntelun jälkeen on helppo todeta, että Suomen nykyjazzin tilanne on maailmanlaajuisestikin aivan mielettömän kova. Dalindèo nimittäin jyrää sellaisella voimalla, vimmalla ja virtuoosimaisella soitolla eteenpäin, että välillä tekisi mieli huutaa ”Jarrua, jarrua!”. Jossain arvostelussa tätä nimitettiin takaa-ajojazziksi. Sitähän tämä on, täyttä agenttileffakamaa sieltä viileimmästä päästä.

Vaikea on eritellä levyltä mitään yksittäistä huippuhetkeä. Vierailevana tähtenä parilla biisillä laulavan Bajkan vokaalit ovat huikeaa kunneltavaa. Levyn kakkosbiisi Vintage Voyage puolestaan toimii loistavasti kokkauspuuhien taustalla (eikä tämä ole loukkaus biisiä kohtaan). Sipulia pilkkoessa veitsi tuntuu terävämmältä ja mausteseokset lentävät kattilaan oikeassa suhteessa kuin itsestään.

Alla livenä levyltä biisi Another Devil.

9.6.2010

Hank käskee

Olennaisen asian tiivistäminen tehokkaaseen muotoon on haastava tehtävä. Jotkut muusikot onnistuvat siinä joskus, toiset eivät koskaan. Hank Williams III osaa tiivistää sanomansa tällä hieman yli kahden minuutin rutistuksella niin tehokkaasti, että jos olisin nyt maalla, upottaisin bootsieni kannat lehmän paskaan ja huutaisin metsän puille "Hillbilly HELLBILLY yippy-yaaa-ooooo!!!!"

Ja metsä vastaisi jotain tyyliin "Hyvä Anssi, anna riemun tulla".

1.6.2010

Kiharat


Hitaasti hyvä tulee. Pari vuotta pitkäsoittoa vääntänyt ja kääntynyt Kim Curly Band julkaisi pari viikkoa sitten ensimmäisen levynsä. Jos suurin innoittaja on Neil Young, niin tämä blogi ei voi olla noteeraamatta tätä varsin kansainväliseltä kuulostavaa suomalaista folkrockia soittavaa yhtyettä. Tyylilaji on varsin hyvin hallussa. Tässä videona YleX:n studiossa taltioitu Passerby.