26.11.2009

Folkvaltiaiden sauna

Olen samaa mieltä kuin monet muutkin. Superkokoonpano (Conor Oberst, Jim James, M.Ward, Mike Mogis) Monsters Of Folkin levy on osittain epäkiinnostava ja paikoin turhauttava. Pääosin se ei nouse odotustensa tasolle. Ja vika ei tässä tapauksessa liene odotuksissa.

Mutta silti joukossa on muutamia timantteja. Itse olen ihan koukussa Temazcaliin. Kadehdittavan hienoa soittoa ja laulua. Tekemällä pienet elementit oikein saadaan aikaan maaginen tunnelma.



Videolla päävokalisti on M.Ward, mutta levyllä homman hoitaa Conor Oberst.
MP3:: Monsters Of Folk - Temazcal (link: You Are The Music)

Sana Temazcal muuten tulee Nahuatlin (Meksikon) kielen sanasta temazcalli, joka voidaan englanniksi kääntää muotoon house of heat. Eli kyseessä on siis sauna.

13.11.2009

Merirosvojahti

Pari faktaa: Norah Jonesin ensilevy on tyylikäs ja elegantti, silkkiä ja samettia. Nainen osaa laulaa ja soittaa.

Jonesin uusi levy julkaistaan ensi viikon tiistaina. Etukäteen kannattaa katsoa tämä Lettermanin showssa pari päivää sitten esitetty Chasing Pirates. Uusi soundi ei suuria tunteita herätä, mutta vihreäpukuisen taustalaulajan tyylikäs ja elegantti rumputyöskentely kylläkin.


MP3:: Norah Jones - Chasing Pirates (link: Tsururadio)

4.11.2009

Petty lavalla

Anttilan valtavirran makua mukaileva musiikkiosasto yllätti minut viime viikolla positiivisesti. Löysin käsittämättömän halpaan neljän (4!) euron hintaan Tom Petty & The Heartbreakersin live-DVD:n Soundstage. Nyt viikon kuuntelun jälkeen voin todeta, että se on yksi parhaista konserttitaltioinneista, mitä olen koskaan nähnyt.

Petty kumppaneineen on tehnyt kaksi Soundstage-sarjan keikkaa, vuosina 2003 ja 2008. Tämä dvd-taltiointi on vuodelta 2003, keikkapaikkana ilmeisesti Chicago.

En ole aiemmin ollut mikään suuri Pettyn fani, mutta tämä DVD taisi muuttaa suunnan. Uskomattoman taidokasta ja rentoa soittoa läpi keikan. Ei turhaa kamerakikkailua. Äänenlaatu ykkösluokkaa.

Keikan keskipisteeksi nousevat Tom Pettyn lisäksi täysikasvuiselta Frodolta näyttävä soolokitaristi Mike Campbell sekä pianisti/kosketinsoittaja Benmont Tench. DVD:n huippuhetki on mielestäni kauniisti rullaava Melinda, jossa Tenchin piano liitelee aivan omissa korkeuksissa. Huikeaa soittoa.