28.9.2009

Amsterdam Acoustics

Vanhakin innostuu vielä jostain. Amsterdam Acoustics on nimensä mukainen sarja esityksiä tuossa eurooppalaisen suvaitsevaisuuden ja vapaamielisyyden keskuskaupungissa. Turhasta kilkkeestä ja blingistä riisuttua tavaraa, usein aseina pelkkä kitara ja ääni. Juuri näin musiiki on tarkoituskin esittää. Keskellä ihmisiä, keskellä elämää. Olen bongannut täältä viikon sisällä muutaman hienon uuden tuttavuuden.

Dead Pixels - When the lights go out
Loistava, loistava, loistava ääni tällä naisella!


King Jack - Go back to the sun


The Bohemes - Dead end streets

18.9.2009

Isä, poika ja hämähäkki

Nyt menee hieman ohi tämän blogin alkuperäisen idean. Mutta tämä biisi jää soimaan päähän karmivalla tavalla.

Ja video on ehkä paras ikinä. Täynnä oleellisia huomioita, kuten esimerkiksi What if the world was made of pudding?

Garrett Davis ja Kirsten Lepore, te ootte ihan ylivoimaisia sankareita.

14.9.2009

Myyntimies

Tämän blogin sadas postaus tulee tässä. Legendaaristen Euroshopper-juhlien (kiitos vaan taas kaverit!) kunniaksi kaivetaan esille tämä Junnu Vainion surullinen tarina. Kertomus myyntimiehen työstä ennen sotia. Teemana myös liikakansoitus ja lääkkeiden väärinkäyttö. Pahoittelen jo etukäteen.

10.9.2009

And it must feel nice

Alkuviikosta lähdin illalla työntämään lastenvaunuja metsäteille. Poika nukahti heti. Mp3-soitin soitti silloin Matti Johannes Koivua. Jossain vaiheessa korviin
pamahti Nick Caven Moonland. En muistanutkaan kuinka loistava biisi se on. Sekunnissa tajusin, että nyt se on menoa. Tuli vaarallinen olo. Osaavatko puut puhua? Onko täällä kuuma? Odotin hiki otsalla koska iso paha susi pomppaa esiin.

Ei näkynyt sutta. Mutta täytyy sanoa, että vanha kalapuikkomies apulaisineen tykittää tuossa biisissä puhdasta rock'n'rollin ilosanomaa otteella, joka saa suuren osan tämän planeetan bändeistä menemään piiloon kammarin pöydän alle. Ja sieltä saa tulla pois vasta kun Nick-setä antaa luvan. Tappokamaa. Katsokaa vaikka itse.

8.9.2009

Kesänjatkaja

Aamulla töihin pyöräillessä tarvitsin hanskoja. Inhottavaa kun Suomen luonto pakottaa tekemään niin. Mutta siihen tottuu parissa päivässä. Syksy iskee päälle, mutta ensi-iskusta toivottua kaikki on (lähes) yhtä hyvin kuin ennenkin. Ainakin silloin, kun kuulokkeissa raikaa Barcelonalaisen Deloreanin kappale Deli, joka tuo kesän luoksesi vaikka taivaalta sataisi mustaa lunta.


MP3:: Delorean - Deli (link: Binary Entertainment)