24.6.2009

Asenne ja tyyli


Paul Weller on britannian iki-ikoni. Itsetietoisella ja -varmalla asenteella ja tyylilla jo neljällä vuosikymmenellä operoinut mies on ammentanut motownin soulista vaikutteita onnistuneemmin kuin moni muu valkoinen yrittäjä. Alla oleva kaksikko on klassikkokamaa.

The Style Council iski valkoisen soulin ytimeen Big Boss Groove -biisillään joskus 80-luvun puolivälissä. YouTube löytää tämän tiukan viisiminuuttisen livevedon. Wellerin laulusoundi, ennenkaikkea nuo "get on up!" -huudot sisältävät enemmän tunnetta kuin mitä rekkalastillinen jamesbluntteja ynnä muita mitättömyyksiä saavat aikaan.


Curtis Mayfieldin Move On Up on ehkä maailman paras biisi. Vaatii pokkaa koskea siihen. Paul Weller uskaltaa tarttua mahdottomaan ja selviytyy urakasta loistavasti. Tempo nopeammaksi, kivitalon kokoinen asenne kehiin ja epäonnistuminen ei edes käy mielessä. The Jam rokkaa tämän läpi kuten vain Weller osaa.

12.6.2009

Vaikean laulun oiva cover

Jos syvästi masentunut lauluntekijä tekee syvästi masentavan laulun huumekoukussa riutuvasta pojasta, joka rakastaa tyttöä joka ei rakasta poikaa, niin voiko sellaisen laulun esittää iloisella rytmillä? Mélissa Laveaux esittää. Pisteet siitä, tämä on loistava versio Elliott Smithin loistavasta laulusta.

Laveaux on kanadalainen laulaja-lauluntekijä, tippa haitilaista verta sisällään. Ääni on kähisevä ja kirata soi percussiotyylillä taitavasti. Tämä blogi tykkää.


MP3:: Mélissa Laveaux - Needle In The Hay (link: aurgasm)
Alkuperäinen: Elliott Smith - Needle In The Hay (link: Grooveshark)

3.6.2009

Paluu

Tauko venyi jopa pidemmäksi kuin luulin. Viimeiset pari kuukautta olen keskittynyt kaikkeen muuhun kuin musiikkiin, joten tänne kirjoittaminen ei todellakaan ole ollut ensimmäisenä mielessä. Ehkä nyt on kuitenkin paikallaan kertoa niistä harvoista biiseistä, mitä tässä tauon aikana on tullut kuunneltua.

Naomi Shelton
Daptone Records puskee Sharon Jonesin jälkeen uusia vahvoja naisia esiin. Naomi Shelton kasvoi laulaen gospelia Alabaman kirkoissa, mutta hän on viettänyt suuren osan elämästään myös New Yorkin soulklubeilla. Sheltonin ja Gospel Queensin levy What Have You Done, My Brother? julkaisiin viime viikolla. Kappale What Have You Done on soinut työpäivän soudtrackilla jo jonkun aikaa. Voimakasta kamaa.

MP3:: Naomi Shelton And The Gospel Queens - What Have You Done (link: soul sides)


Reino & The Rhinos
Reinon virtahevot julkaisivat vähän aikaa sitten Nuoret Siivet ep:n. Se on soinut kotistereoissa tiuhaan. Jo viime kesän keikoilla kuultu Päätön Polle -poljento (cover American 70-luvun klassikosta A Horse With No Name) on todella hieno. Ja nimibiisi on kelpoa soulia. Lisäksi Reino saa lisäpisteitä siitä, että pisti Jyrki "Jyrkiboy" Kataisen tiukoille Maria Veitolan tv-showssa. Hieno mies, tuo Reino.


Gnarls Barkley
Lyö päälle rumpukone ja anna yhden maailman parhaimman laulajan tehdä tulkinta. Mitään muuta ei tarvita. Joskus yksinkertainen antaa kylmimmät väreet. Tässä Who's Gonna Save My Soul livenä Abbey Roadin studiolla.



Tunde Adebimpe ja Neil Young
TV On The Radion nigerialaissyntyinen laulaja Tunde Adebimpe näytteli viime vuonna Jonathan Demmen elokuvasssa Rachel Getting Married. Leffassa Adebimpe esitti acapella-version Neil Youngin 90-luvun alun klassikosta Unknown Legend. Tuo biisi on yksi suosikeistani Youngin tuotannosta. Adebimpen versio on myös mahtava. Aquarium Drunkard -blogi tarjoaa molemmat versiot samassa paketissa.

MP3:: Tunde Adebimpe - Unknown Legend (link: Aquarium Drunkard)